Прототипът Mercedes-Benz GLA45 AMG [Видео]

Share


Публикувано на: 28/11/2013

GLA 45 AMG Concept

Има някои неща, които не разбираме. Например защо ти е спортен кросоувър, който не може да се качи дори на бордюра пред блока. Въпреки това сме убедени, че Mercedes са на прав път. Показаха първата готина А-класа в историята си, след това видяхме CLA, който е CLS за по-неплатежоспособни младоци, а после излезе и малкото джипче GLA. Сега от компанията предвиждат как ще изглежда AMG версията на последния.

Прототипът Mercedes GLA45 AMG ще бъде представен официално по време на изложението в Лос Анджелис след броени дни. Ако съдим по концепта, серийният модел ще бъде агресивен, ще има модифицирани брони, ярко изразен заден спойлер, дифузьор, спортна изпускателна система с четири крайни тръби, големи спирачки и 21-инчови джанти от кован алуминий. Под капака има 2.0-литров турбо двигател с 360 кс и 450 Нм, които задвижват четирите колела с помощта на 7-степенна AMG SPEEDSHIFT DCT скоростна кутия и AMG 4MATIC система за двойно задвижване. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема по-малко от 5 секунди, макар че не е ясно колко точно.

“С този концепт искаме да затвърдим позицията си в бързо развиващия се пазар на компактните кросоувъри. Клиентите ни – млади хора, които държат на външния вид, динамиката и независимостта – могат да очакват серийния вариант на този атрактивен автомобил,” заявява шефът на AMG Тобиас Моерс.

GLA 45 AMG Concept GLA 45 AMG Concept GLA 45 AMG ConceptGLA 45 AMG Concept GLA 45 AMG Concept GLA 45 AMG Concept

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz S 65 AMG und SLS AMG GT FINAL EDITION
Mercedes-Benz SLS AMG GT Final Edition е последният SLS AMG

Преди няколко дена си говорихме за Mercedes SLS AMG и неговата кончина,...

Close