Продадоха на търг най-стария оцелял Mercedes-Benz

Share


Публикувано на: 13/12/2013

Продадоха на търг най-стария оцелял Mercedes-Benz

Mercedes Simplex 28/32 HPs Phaeton от 1905г. бе продаден за 720 хиляди паунда на аукциона Coys в Лондон. Той е един от най-старите модели на германския производител, който е оцелял през годините. Автомобилът стана собственост на колекционер от Източна Европа, който е пожелал да остане анонимен.

Двигателят на този модел е четирицилиндров с обем 5.5 литра и мощност 35 конски сили. Уникалното за него е разположението му в купето. Той е монтиран ниско, под предната греда на шасито, и балансира отлично центъра на тежестта, като подобрява стабилността.

Отпред има две просторни седалки, облечени в кожа, а отзад е разположена удобна кожена пейка, която се счита за най-комфортното място в тогава луксозния модел. Покривалото от мек плат е достатъчно дълго, за да предпази пътника отзад от лошите метеорологични условия, но за сметка на това намалява аеродинамиката на купето.

Аукционният автомобил е прекарал живота си в Северна Америка, където през последните години е бил част от атракциите на най-големите колекционери в страната.
Източник: www.cars.bg

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz-CLS550_2012_800x600_wallpaper_01
Mercedes-Benz отвори онлайн магазин за нови автомобили

Mercedes-Benz е едон от първите производители в света, които отварят онлайн-магазин за...

Close