По-малката версия на G-Class ще се появи през 2019 г.

Share


Публикувано на: 2/10/2014

По-малката версия на G-Class ще се появи през 2019 г.

Компанията Mercedes-Benz ще пусне през 2019 г. нов всъдеход, който ще получи името GLB. Той трябва да съчетава дизайна и всъдеходните качества на G-Class, пропорциите на компактния ван B-Class и динамичните характеристики на кросовъра GLA, твърди изданието Car.

Новият всъдеход ще бъде изграден на модулната платформа MFA от второ поколение, която в момента се използва за A-Class и B-Class. Тя ще бъде в основата и на бъдещия хечбек Infiniti Q30. Архитектурата е по-лека, по-здрава и по-евтина в сравнение със своя предшественик.

Бъдещият Mercedes-Benz GLB ще се предлага единствено във версия със 7 места. Третият ред седалки ще може да бъде прибиран, превръщайки се в равна с пода повърхност, докато вторият ред ще може да се придвижва назад и така да дава повече пространство на пасажерите.
Новият всъдеход ще се предлага в два варианта – само с предно предаване и със задвижване на четирите колела. Втората модификация ще получи защитни елементи по каросерията и система 4Matic.

Двигателите за модела ще бъдат бензинов и дизелови с 3 и 4 цилиндъра. Първите са разработени от Renault, а вторите – от Mercedes-Benz. Двулитровите мотори ще имат мощност 206 к.с. за дизела и 275 за бензина. Ще се появи и версия GLB45 AMG, развиваща 385 к.с.

Източник: www.automedia.investor.bg

 

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
dre
Рускиня покри своя Mercedes-Benz CLS с кристали Swarovski

Преди време сред момичетата от хайлайфа имаше мода да украсяват своите мобилни...

Close