Подробен преглед на новият Mercedes-Benz S500

Share


Публикувано на: 17/07/2013

 Подробен преглед на новият Mercedes-Benz S500

Дебютът на новия Mercedes S-Class е най-важната новина в сферата на автомобилите тази година. Известно е, че S-Class винаги вдига летвата за години на пред и винаги е пълен с иновации и нови системи, които подклаждат цялата индустрия. Терминът “лидер в класът си” се отнася точно за Mercedes-Benz и техният S-Class модел. Отнася се по-добре, отколкото за всяка друга кола в сегмента луксозен седан. С история, която се простира назад почти 60 години и репутация за комфорт и изтънченост, повечето дори няма да са в състояние да гледат отвъд Mercedes-Benz емблемата на предния капак! След като наскоро представи най-новият си модел W222 в Хамбург, Германия, Mercedes-Benz е близко до предоставянето на първите си нови S-Class-и за клиентите си в Европа и скоро след това до останалата част на света през четвъртото тримесечие на тази година.

Подробен преглед на новият Mercedes-Benz S500

Моделът S500

Mercedes-Benz S500 е най-високата версия, предлагана за момента. Както се е превърнало в обичай, този модел в САЩ и Канада ще получите наименованието Mercedes-Benz S550. Въпреки че не разполагат със същия 5.5 литров V8-ак като на предишните модели на марката, наименованието се поддържа от съображения за търговска репутация.

Тези, които са следвали еволюцията на S-Class ще знаят, че S500 получи новия 4.7 литров V8 агрегат. Тя запазва същия двигател с леко увеличение на мощността от 21 кс  до 449 кс и със същия въртящ момент от 700 Нм. В сравнение със стартовият модел на предишното поколение, W221 S-Class (която разполагаше с 5.5 литров V8 двигател) новия 4.7 литров двигател е по-мощен с 47 кс и 170 Нм  въртящ момент. Съчетан със 7-степенна автоматична скоростна кутия, като някои пазари ще получат системата за задвижване на четирите колела. Следваща година Mercedes ще въведе и нова 9-степенна автоматична скоростна кутия за избрани S-Class модели. Дългата база е отслабнала с 50 кг в сравнение с предшественика си и сега тежи 2075 кг. Това може да не звучи внушително, но наистина трябва да прочетете това, след като се вземат предвид размера на технологията и комфорта, които Mercedes-Benz са наблъскали в тази кола!

Подробен преглед на новият Mercedes-Benz S500

Нововъведения

Технология. Това е всичко около което се върти новият S-Class! Исторически погледнато, S-Class е най-големият иноватор в индустрията. Предишните поколения са били пионери в обтегащият се колан, ABS, въздушната възглавница, сензорите за паркиране и дори ESP! Най-новата S-Class има повече функции за безопасност от колкото фирмите за краш-тестове могат да си представят. Сред изобилието от нововъведения за това най-ново поколение е функцията Magic Body Control, Stop & Go Pilot система, нова система за задните колани, нощно виждане, Intelligent Light System и радари за контрол на скоростта с автоматична спирачна функция – всички от които са по избор на клиента. Интелигентната светлинна система предпазва насрещно движещите се водачи да не бъдат заслепени от вашите светлини, като същевременно ви осигурят дълги светлини. W222 Mercedes S-Class е и първият автомобил, който използва изцяло LED светлини в цялата кола.

gtspirit-mercedes-s500-0008

Magic Body Control

Една от най-впечатляващите функции е Magic Body Control и е достъпна само като опция за S500. Системата разполага със стерео камера, монтирана зад предното стъкло, която сканира пътните контури до 15 метра напред. След това адаптира въздушното окачване да произведе желания комфорт. Magic Body Control автоматично наглася окачване да се справят с големи и малки неравности по пътя.

gtspirit-mercedes-s500-0068

DISTRONIC Plus

Друг забележителен фънкция на новия Mercedes S500 е DISTRONIC Plus. По същество DISTRONIC Plus е умен и адаптивен круиз контрол, гледащ напред с вас и вместо вас. DISTRONIC Plus има невероятна гама от различни радари и Stop & Go Pilot система. И двете комбинирани правят дългите пътувания много по-удобни и по-безопасни. Задайте на DISTRONIC Plus системата 130 км/ч и активирайте системата за спазване на платната  и сте доста близо до автономно шофиране. Трябва да се каже, че тази система е най-добрият за момента. Тя ви позволява да карате стотици километри, без да докосвате педалите. Колата не само реагира на колата пред вас, но и на трафика в другите ленти, включително и насрещното движение. Преминавайки неволно през осовата линия, която ви разделя от приближаващ автомобил и ще набие спирачки на външните колела да ви върни във вашата лента и да предотврати сблъсък.

В задръствания влиза в свой собствен клас. Нито една система не прави шофирането в задръствания толкова лесно и приятно. Тя автоматично ще следват колата отпред, също и когато няма маркировки по пътищатта. Само при пълно спиране трябва да натиснете леко педала на газта, за да активирате системата отново. Освен това Mercedes-Benz предлага широка гама от допълнителни системи за повишаване на безопасността. Включително Cross-Traffic Assist системата, която ще подпомогне спирането, когато автомобилът открие пресичащи пътя автомобили и пешеходци, а асистентът за нощно виждане маркира пешеходците и животните в червено в централния екрана между скоростомера и оборотомера.

gtspirit-mercedes-s500-0032

Дизайнът

Дизайнът на новия Mercedes-Benz S-Class следва чертите на повечето нови модели на Mercedes-Benz. Той получава познатия агресивен дизайн на фаровете, радиаторната решетка вече е по-голям, изправен и с триизмерен дизайн. Мерцедес дизайнерите са оформили дълъг преден капак, с течаща куполна линия на покрива и леко наклонена задна част. Тя изглежда по-малко мускулеста, отколкото предходния модел, но е все така красива и стилна.

 gtspirit-mercedes-s500-0127

Интериорът

Вътре, както може да се очаква е супер удобно. Материалите са превъзходни, седалките са стабилни и отлично омекотени. Тя е точно луксозненият седан, който очаквате. Това, което наистина прави S-Class лидер е шумоизолацията. Той изолира шумовете по-добре от всяка друга кола на пазара – Rolls-Royce Phantom не се брои.

Потискането на шумът е абсолютно перфектно. Заедно със способността да се справя перфектно с неравностите по поътя, липсата на външен шум създава усещане за спокойствие зад волана и в задната част. Можете да си поръчате първокласните задни седалки. Добавяйки и масичките в стил самолет и имате чувството, като че ли сте в частен самолет. Освен това, тя е отлично място за работа и за отдих. Всяка седалка получава отделен TFT монитор заедно с 200 GB твърд диск и процесор. Със специалният пакет седалки, всеки пътник може да си наглася седалката до 43.5 градуса и да гледате своя ​​индивидуален избор от предавания и програми. За да подчертае усещането за лукс, горещ масаж е достъпен чрез 14 отделни въздушни духалки, монтирани от вътрешната страна на седалката.

S-Class е първата кола преминала от стандартните електрически крушки към LED осветлението. Интериорът разполага с 300 LED светлини, а общия брой във всеки фар е 56 светодиода. Таблото получава два 12.3 инчови цветни TFT дисплей с високо разделителна способност. Левият дисплей осигуряване на водача с цялата необходима информация. Въпреки новата технология, тя определено все още се усеща като Mercedes. Изобилие от кожа, повърхности от дърво и висококачествени материали и изискана техника във всяко докосване.

gtspirit-mercedes-s500-0152

Като цяло, фантастичната возия, отличната звуконепроницаемост и уникалния разкош прави Mercedes-Benz S500 най-добрият вариант за тези, които търсят най-луксозните седани. За спортните фенове, S500 ясно изостава пред скоро очаквания S63 AMG (които се говори, че ще предостави ускорение от 0-100 км/ч за по малко от 4 секунди). Но в крайна сметка неговият Magic Body Control го откроява. Той е уникален за S500 (за момента) и наистина добавя този допълнителен елемент към возията. Колко време преди да видим тази уникална система надолу в гамата …

gtspirit-mercedes-s500-0003 gtspirit-mercedes-s500-0010 gtspirit-mercedes-s500-0015gtspirit-mercedes-s500-0016 gtspirit-mercedes-s500-0014 gtspirit-mercedes-s500-0034gtspirit-mercedes-s500-0033 gtspirit-mercedes-s500-0061 gtspirit-mercedes-s500-0063gtspirit-mercedes-s500-0079 gtspirit-mercedes-s500-0043 gtspirit-mercedes-s500-0081gtspirit-mercedes-s500-0146 gtspirit-mercedes-s500-0152 gtspirit-mercedes-s500-0086gtspirit-mercedes-s500-0098 gtspirit-mercedes-s500-0127 gtspirit-mercedes-s500-0032

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
binz-und-inden-018
Mercedes-Benz A-Class от Inden Design и Binz Sport

Един от най-яките хечбеци тази година трябва да бъде Mercedes-Benz A45 AMG,...

Close