Още снимки и подробности за Mercedes AMG GT

Share


Публикувано на: 19/06/2014

Още снимки и подробности за Mercedes AMG GT

В последното издание на списанието “Driving Performance” компанията Mercedes-Benz публикува нови подробности за суперколата AMG GT, която ще се появи пред публика на автосалона в Париж тази есен.

От тях става ясно, че автомобилът, който е втората напълно самостоятелна разработка на тунинг-ателието AMG след Mercedes SLS AMG, ще бъде изключително лек, благодарение на алуминиевото си шаси. Колко точно обаче ще тежи суперколата, засега не се съобщава.

Потвърдено е, че моделът ще се предлага с избор от 3 двигателя. Сред тях е новият би-турбо V8 мотор на Mercedes-Benz с обем 4.0 литра и мощност 510 к.с. Базовата версия ще е достъпна с 3.0-литров V6, развиващ 337 к.с. Скоростната кутия е автоматик с два съединителя.

Тази комбинация ще осигури на автомобила да комбинира спортни качества и комфорт, което ще го направи удобен за ежедневно използване, твърдят производителите. В компанията не крият амбициите си, че разчитат на версията с най-мощния двигател да превърне Mercedes AMG GT в сериозен конкурент на Porsche 911 Turbo S.
Източник: www.automedia.investor.bg

Още снимки и подробности за Mercedes AMG GT Още снимки и подробности за Mercedes AMG GT Още снимки и подробности за Mercedes AMG GT

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
154
Mercedes-Benz S63 AMG “Squalo” от VITT Performance

Ако сте заделили около 5000 евро и се чудите за какво да...

Close