Очаква се SUV-модел на Mercedes-Maybach!

Share


Публикувано на: 30/01/2015

Очаква се SUV-модел на Mercedes-Maybach!

Компанията Mercedes-Benz няма намерение да пропусне увеличаващия си интерес към луксозните кросовори и вече работи върху разработката на подобна машина. Тя ще предлага разкош и технологии от най-високо ниво, като ще се продава под марката Maybach.
Намеренията на компанията бяха обявени от шефа на концерна Daimler-AG – Дитер Цетче пред пред журналисти от “Auto Express” по време на автосалона в Детройт. Топ-мениджърът обяви, че нивото на  търсене на автомобили от този клас е достигнало неочаквани висоти, след което му бе зададен въпроса „Ще има ли представител на Maybach в този сегмент?“. На което Цетче отговори: „Със сигурност, при това скоро!“.

Пред това обаче – още до края на настоящата година, Mercedes-Benz ще представи обновени версии на двата от кросовърите си – ML-Class и GL-Class, които след проведената наскоро реформа на имената на моделите на марката ще получат названията GLE-Class и GLS-Class.

Още през април – на автосалона в Ню Йорк, ще дебютира фейслифта на GLE-Class, който получи модернизирана  решетка на радиатора, нова главна оптика и променени брони. В интериора ще бъде поставен обновен мултимедиен коплекс, а новостите ще засегнат и двигателите на модела.
Сред тях ще има хибридна версия с възможност за зареждане от електропреносната мрежа. Твърди се, че само на електричество тази модификация на обновения Mercedes-Benz GLE-Class ще може да измине около 30 км. А разходът на гориво няма да превишава 5 л/100 км.

На автосалона във Франкфурт през есента ще бъде показан и феслифта на GLS-Class, при който промените ще бъдат козметични. Те ще засегнат най-вече техническото оборудване, но нови двигатели не се очакват. Сегашните ще бъдат модернизирани, за да харчат по-малко гориво и да отговарят на най-новите еколологични изисквания.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2015 TXD LTD
Още в Новини
the-new-mercedes-benz-r-class-2010
HUMMER ще произвежда Mercedes R-Class!

Компанията AM General, създала цивилната и военната версии на Hummer, ще произвежда...

Close