Официални снимки на интериора на Mercedes AMG GT!

Share


Публикувано на: 16/04/2014

Официални снимки на интериора на Mercedes AMG GT!

Германската компания Mercedes разпространи първите официални снимки на своя нов спортен модел, като потвърди, че той ще се казва AMG GT. Автомобилът ще стъпи на световните пазари още тази година. С този автомобил се слага началото на нов сегмент – този на серийните автентични спортисти. Според компанията моделът ще е по-агресивен от когато и да било. След SLS AMG новото GT ще е вторият автомобил, разработен напълно независимо от Mercedes-AMG.

Също като при последните нови модели на Mercedes, така и при AMG GT компанията производител представя най-напред интериора на колата. Той е изработен с най-качествени материали, а дизайнът му е заимстван от кабините на модели като SL и SLS AMG. На снимките се виждат спортен волан с плоско дъно, контрастираща кожена тапицерия, елементи от метал, системата COMAND и бутонът, с който се командват петте различни режима на автомобила.

Към момента не е ясно дали автомобилът на снимките е базова версия или върхова модификация. Целият кокпит е подчинен на авиаторската стилистика, бордовото табло създава впечатлението за солидно крило, подчертано от четири централни вентилаторни отвора. Широката централна конзола доминира над всичко останало. Контролните уреди са подредени като осем цилиндъра, разположени под формата на огромно „V“. При изработката на интериора са използвани фини материали, всичко е ръчна изработка.

Все още няма потвърдени технически характеристики на модела, но се очаква той да получи 4.0-литров би-турбо V8 мотор с мощност 480 кс. Агрегатът ще се предлага и в модификация с 520 кс. Ще има и няколко специални изпълнения, сред които Black Series. Този модел ще развива около 600 кс и ще демонстрира ускорение от 0 до 100 км/час за по-малко от 4 секунди.

Наследникът на Mercedes-Benz SLS AMG, за какъвто се спряга AMG GT, ще бъде официално представен през есента на изложението в Париж. Продажбите трябва да стартират до края на тази година.
Очаква се автомобилът да бъде по-малък като габарити от SLS AMG, за може да се конкурира с Porsche 911. Засега той носи кодовото название C190.

Официални снимки на интериора на Mercedes AMG GT! Официални снимки на интериора на Mercedes AMG GT! Официални снимки на интериора на Mercedes AMG GT!Официални снимки на интериора на Mercedes AMG GT! Официални снимки на интериора на Mercedes AMG GT! Официални снимки на интериора на Mercedes AMG GT!

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz-S600_Pullman_Guard_2011_1600x1200_wallpaper_04
Продава се бронираният Mercedes S600 Pullman на Путин за 3 мил. лева!

Незнаен олигарх от София обяви за продажба уникален Мерцедес S600 Pullman. Обявата...

Close