От Mercedes-AMG казаха: Не, на шестаците!

Share


Публикувано на: 18/06/2014

От Mercedes-AMG казаха: Не, на шестаците!

Почти всички започват да слагат турбокомпресори и електрически двигатели на конвенционалните си мотори, за да извлекат максимума от работния обем и да гарантират нисък разход на гориво и скромно количество вредни емисии, с които всяка полярна мечка би се гордяла. Не и хората от Афалтербах. Кои са те? AMG, разбира се.

По последна информация от централата на заводското тунинг подразделение на Mercedes, компанията няма никакво намерение да работи върху шестцилиндрови двигатели. Поне не в близко бъдеще.

“V8 – това е AMG. Всички стоим твърдо зад осемте цилиндъра и ще продължим да подобряваме представянето на този тип двигатели. Имаме и специална група от клиенти, които обожават V12 мотори.

По тази причина ще продължим да произвеждаме и тях. Не виждам как може един V8 – това е AMG. Всички стоим твърдо зад осемте цилиндъра и ще продължим да подобряваме представянето на този тип двигателишестцилиндров двигател да присъства в портфолиото на AMG в този момент,” се изповядва шефът на AMG Тобиас Моерс.

Все още е рано екозащитниците да се вбесяват, тъй като бъдещите двигателни семейства с означения M177 и M178 (V8 туин-турбо) на AMG ще харчат същото количество гориво, колкото атмосферните V6-ци от преди няколко години. В същото време те ще са оборудвани с технологии от последно поколение за повишаване на ефективността.
За пръв път ще видим M178 двигател в Mercedes AMG GT (C190), а M177 ще дебютира в следващото поколение на C63 AMG (W205).
Източник: www.aboutcars.bg 

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz CLS-Klasse Facelift (C 218) 2014
Обновеният Mercedes-Benz CLS е вече реалност!

Автомобилът ще бъде обзаведен с новите фарове MULTIBEAM LED. Технологията се доближава...

Close