От Mercedes потвърдиха, че няма да има Maybach AMG

Share


Публикувано на: 28/11/2014

От Mercedes потвърдиха, че няма да има Maybach AMG

В Mercedes имат големи планове за възродената луксозна марка Maybach, но те не включват варианти с мощните мотори на AMG. Това разкри пред “Car Magazine” директорът по развитието на модела S-Class – д-р Херман-Йозеф Строп.
Той уточни, че моделите на Maybach няма да получат нито 5.5-литровия би-турбо V8, нито 6.0-литровия би-турбо V12 двигател на AMG. Двата модела – Mercedes-Maybach S500 и Mercedes-Maybach S600, ще се задвижват съответно от 4.7-литровия V8 с 455 к.с. и 6.0-литровия V12 с мощност 530 к.с.

Това може и да звучи разочароващо, но все пак има смисъл, тъй като основен акцент при Maybach е луксът, а не изключителната динамика. Последното остава запазена територия за спортното подразделение AMG.
Трябва да отбележим, че и двата модела Maybach, базирани на новото поколение S-Class, предлагат повече от прилична динамика, особено за автомобил с подобни размери и екстри – ускорението им от място до 100 км/час става в рамките на пет секунди.

Д-р Херман-Йозеф Строп уточни също така, че марката Maybach има добър имидж, въпреки че през 2012 година производството й е бе прекратено заради ниски продажби.
“Реализирали сме над 3000 коли Maybach, като все още има клиенти, които питат за автомобил като Maybach 57 или 62. Това са клиенти, които познават достойнствата на тази марка”, заяви Строп пред “Car Magazine”.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz CLA 250 4MATIC Shooting Brake (X117) 2014
Новото попълнение на Mercedes е CLA Shooting Brake

Германският производител Mercedes-Benz представи Shooting Brake модификация на модела CLA. Автомобилът е най-достъпното...

Close