Новият Mercedes Sprinter

Share


Публикувано на: 27/12/2013

Новият Mercedes Sprinter

Новият Mercedes-Benz Sprinter 4×4 е предназначен за работа в строителството, стопанството, туризма и др. Външността му е лесноразпознаваема по „зъбатите” колела и увеличеният просвет с 110 мм, който му позволява да се движи уверено дори по пресечен терен. В резултат на това автомобилът е получил добра геометрия на проходимост в сравнение със задномоторния си събрат.

Една от основните новости на Mercedes Sprinter 4×4 е електронната система за пълно задвижване 4ETS.
4Х4 се активира с бутон – тогава мощността се предава в съотношение 35:65 между предната и задната ос. След това тракшън-контролът 4ETS поема управлението при скорост не по-висока от 10 км/ч. Системата е интегрирана и със система за стабилизация ESP. Като опция на Mercedes Sprinter се предлагат също така офроуд гуми, система за спускане по наклон и трансмисия с бързи и бавни предавки. Може да се добави още DSR, Hill Start Assist.
Двигателите на новия Mercedes-Benz Sprinter са стандартните Евро 6. Това е 4-цилиндровият турбодизел ОМ651 с работен обем 2.15 литра и мощност 129 и 163 конски сили; 305 и 360 Hm. Достъпен е и дизелов V6 двигател с обем 3.0 литра и мощност от 190 конски сили.

За предаване на мощността при новия Mercedes Sprinter се използва или 6-степенна ECO Gear механична трансмисия или автоматична 7-степенна скоростна кутия 7G-TRONIC PLUS – единствената по рода си, предлагана в лекотоварен автомобил.
От Mercedes допълват, че комбинацията от дизелови двигатели, оптимизирана предавателна кутия, допълнително оборудване и пакет BlueEFFICIENCY Plus ще предлага среден разход на гориво от 6.3 л/100 км . Наличен е и поддържащ бордови компютър ASSYST.
Източник: http://avtoshop.bg

 

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
Michael Schuhmacher, Tests C-Class Intelligent Drive
Шумахер остана доволен от новия Mercedes C-Class

Новото поколение на Mercedes C-Class бе представено на 16 декември в понеделник,...

Close