Новият Mercedes-Benz V-Class е вече реалност!

Share


Публикувано на: 3/02/2014

Новият Mercedes-Benz V-Class е вече реалност!

Германската компания Mercedes разкри напълно новото поколение V-Class. Най-големият член на щутгартското семейство леки автомобили бе представен скоро на изискано събитие в Мюнхен, Германия.

Новият Mercedes V-Class, който се явява заместник на Viano, е получил външен вид, чийто дизайн е заимстван от новите поколение на моделите C-, E- и S-Class. Формите са елегантни, динамични и стилни, като превръщат V-Class в уникално предложение в сегмента. “Това е първият миниван, чийто дизайн наистина ще ви накара да го пожелаете”, казват производителите.

Сходно е положението и в интериора, за който могат да бъдат поръчани премиум кожена тапицерия, елементи от истинско дърво и индивидуални задни седалки, разделени от специална конзола. Mercedes-ът сред мултифункционалните лимузини, както в компанията наричат новата V-Class, разполага още с амбиентно осветление, LED фарове с интелигентна система за осветяване и тъчпад дисплей, който е част от мултимедийната система COMAND Online. За пръв път в този клас по желание горната част на кокпита се предлага с имитация на кожа с декоративен шев. Към останалите акценти спадат свободно стоящият централен дисплей, мултифункционалният волан с дванадесет бутона, DIRECT SELECT избирателният лост с пера на волана за превключване на предавките при автоматична предавателна кутия, както и иновативният тъчпад, с който всички телематични функции се управляват както при смартфон. Най-новото поколение на COMAND Online обединява всички аудио, телефонни и навигационни функции и предлага интернет браузър, система за гласово управление LINGUATRONIC и предаване на данни за трафика в реално време.

Мултифункционалната лимузина на Mercedes-Benz е единственият автомобил в сегмента, който по желание предлага 4-посочна лумбална опора и активна вентилация на седалките за водача и спътника с реверсивни вентилатори за равномерна относителна влажност на въздуха към контактните повърхности на кожените седалки.
Единствена по рода си в този клас е и усъвършенстваната автоматична климатична система THERMOTRONIC, която опционално се предлага към серийния TEMPMATIC.

Двигателите, с които ще се предлага новата V-Class са три. Базовата версия 200 CDI разчита на 2.1-литров дизелов двигател с четири цилиндъра (136 кс и 330 Нм), а следващият вариант в гамата – 220 CDI, доставя 163 кс и 380 Нм. Средното потребление на гориво на тези две версии е само 5.7 литра на 100 километра. Топ модификацията 250 BlueTec, която покрива стандартите на Евро-6, предоставя 190 кс и 440 Нм. Този модел се оборудва серийно с трансмисия 7G-TRONIC PLUS с DIRECT SELECT.

Тъй като новият V-Class е създаден, за да съблазнява както частни, така и бизнес клиенти, каросерията му предлага изключителна функционалност. Предлагат се две версии на дължината на междуосието – 3 200 или 3 430 мм, както и три различни дължини на каросерията – от 4 895 до 5 370 мм.
От края на май 2014 г. новата V-Class ще се предлага в дългата версия с 5 140 милиметра дължина, 3 200 милиметра междуосово разстояние и удължен надвес. Поръчки могат да се правят след 6 март 2014 г. Компактният и екстра дългият вариант ще бъдат въвеждани на пазара в последствие.
Източник: www.dnes.bg

Новият Mercedes-Benz V-Class е вече реалност! Новият Mercedes-Benz V-Class е вече реалност! Новият Mercedes-Benz V-Class е вече реалност! Новият Mercedes-Benz V-Class е вече реалност! Новият Mercedes-Benz V-Class е вече реалност! Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-ClassDie neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-ClassDie neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
a_39563
Mercedes CLS BRABUS Rocket 850, най-бързата „лимузина“ в света!

Кога ли даунсайзингът ще роди такива плодове: 1150 Нм лепят гърбовете към...

Close