Новият Mercedes-Benz C-Class бе заснет без камуфлаж!

Share


Публикувано на: 3/12/2013

Новият Mercedes-Benz C-Class бе заснет без камуфлаж!

Преди време видяхме първите снимки на новия Mercedes C-Class, но това е първият път, в който виждаме шпионски снимки, разкриващи модела без никакъв камуфлаж. Колата на снимките представя версия с AMG спортен пакет, а официалният дебют ще се състои на автомобилното изложение в Детройт в началото на следващата година.

Продажбите на петото поколение C-Class ще започнат скоро след неговия дебют, като от Mercedes съобщават, че моделът ще отбележи голям скок спрямо своя предшественик. Основната разлика се крие в новата модулна платформа MRA със задно предаване, елементи от които се използват и в E- и S-Class. От компанията оповестиха и прибавянето на “liftback” версия към семейството на C-Class. При нея задният капак ще се отваря заедно със задното стъкло, което осигурява по-лесен достъп до багажника. Моделът ще се присъедини към гамата през 2015 г. и ще се бори с Audi A5 Sportback и BMW 3-Series.
Платформата позволява и увеличение на размерите на купето, което ще отвори така нужната дистанция между него и новия CLA.

Според предварителната информация междуосието ще е дълго 2850 мм, което означава увеличение с 90 мм спрямо сегашния модел. Въпреки увеличените размери на купето, моделът се очаква да бъде с до 80 кг по-лек от своя предшественик, което се дължи на заложените в конструкцията олекотени материали – алуминий, композити и стомана.

Външният вид ще приобщи C-Class към актуалния дизайнерски език на Mercedes, макар че големите промени са в интериора. Там откриваме още по-висококачествени материали, нов скоростен лост, по-голям дисплей на мултимедийната система, по-интуитивен сензорен панел, както и широк набор от системи за забавление и безопасност. Двигателната гама ще се състои от нови, оптимизирани или запазени непроменени 4-, 6- и 8-цилиндрови двигатели, както и няколко хибридни опции. Всички двигатели ще бъдат разположени надлъжно в моторния отсек, като блоковете им са изместени по-назад спрямо старото поколение, за да се подобри балансът на теглото.

Всички двигатели ще бъдат комбинирани стандартно с 6-скоростна механична скоростна кутия, а срещу доплащане клиентите ще могат да получат и новия 9-степенен автоматик 9G-Tronic. Последният ще може да се комбинира само с някои двигатели, а останалите ще могат да се поръчат с по-скромния 7G-Tronic вариант.
Източник: aboutcars.bg

Новият Mercedes-Benz C-Class бе заснет без камуфлаж!

ROZdQ7pRdWdl72u Новият Mercedes-Benz C-Class бе заснет без камуфлаж! 8kpkDbRHKoU6yfe

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
driverless_cars_mercedes_a_l
Новият Mercedes-Benz S-Class измина 103км без намесата на шофьор!

Новата S-класа е минала абсолютно самостоятелно по маршрута на първото пътешествие със...

Close