Новият флагман на Mercedes-Benz

Share


Публикувано на: 22/01/2014

Новият флагман на Mercedes-Benz

„S-класата винаги е олицетворява стремежа ни за постигане на най-високо ниво при автомобилите по отношение на технология и дизайн”, подчертава Ола Келениус, член на управителния съвет на Mercedes-Benz леки автомобили, отговарящ за продажбите. И флагманът S600 заема своето място в концепцията „Essence of Luxury” (същността на лукса) както никой друг модел.

На новия върхов Mercedes-Benz S600 с възхитителен V12-битурбо двигател с 530 кс особено ще се зарадват клиентите на марката в Северна Америка и Азия. Моделът ще бъде в продажба от февруари 2014 г. Работният обем на двигателя нараства от 5513 на 5980 куб.см. Максималният въртящ момент е 830 Нм и се постига още при 1900 об/мин. За пръв път S600 разполага серийно с функция Eco Start-Stop и изпълнява екологичната норма Евро 6. При комбиниран цикъл на движение S600 се нуждае точно от 11.1 л/100 км, което е с 21% по-малко от своя предшественик. Двигателят е изработен от изцяло алуминиев цилиндров блок с една верига.

Новият Mercedes S600 се предлага с богато серийно оборудване, което подчертава ролята му на флагман в гамата на марката. Серийни са интелигентните LED светлини, както и пакетът от пътни асистенти, който обхваща активен асистент за задържане на автомобила в пътната лента, за сляпа зона, за кръстовища, за волана и автоматична спирачка, както и системата Pre-Safe Plus.

Серийно S600 е оборудван със система на активно окачване, която се адаптира предварително към неравностите на пътя и по този начин осигурява несравнимо висок комфорт на возене. Настройката се променя автоматично за всяко отделно колело, само за части от секундата. Функцията сканиране на пътната повърхност използва стерео камера, с помощта на която установява какво е състоянието на пътя пред автомобила.

На базата на изображенията и събраните данни за състоянието на пътя, системата изчислява правилната стратегия за предварително адаптиране на характеристиките на амортисьорите на отделните колела, с цел максимално ефективно преодоляване на неравностите на пътя, предаде “Монитор”. По подобие на смартфон като опция се предлага тъчпад, като от него всички функции могат да се управляват чрез жестове на пръстите. Освен това тъчпадът позволява въвеждане на букви, цифри и специални знаци ръкописно и то за всеки наличен език. Така тъчпадът предлага допълнителна пълноценна възможност за въвеждане при съществуващия команден контролер и система за гласово управление.
Като опция за S-класата се предлага и Head-up дисплей, който показва важни информации директно на челното стъкло в зрителното поле на водача и по този начин се грижи за по-малко отклоняване на вниманието от случващото се на пътното платно.

Системата показва скоростта, ограниченията на пътя и навигационни указания. Новата S-Class разполага вече серийно с усъвършенстван асистент за предотвратяване на сблъсък. Наред с адаптивния спирачен асистент, който предпазва от сблъсък с над 7 км/ч, тази система разполага с допълнителна функция.

При продължителна опасност от сблъсък и забавена реакция на водача системата вече може при скорост до 200 км/ч да извърши автономно спиране и така да намали степента на произшествието чрез по-бавно движение или спиране на автомобила. До скорост от 50 км/ч системата задейства спирачките и когато има спрели отпред автомобили. При скорост до 40 км/ч системата може да избегне сблъсък в автомобила отпред.
Източник: www.blitz.bg

Новият флагман на Mercedes-Benz Новият флагман на Mercedes-Benz Новият флагман на Mercedes-Benz Mercedes-Benz S 600 (W 222) 2013 Mercedes-Benz S 600 (W 222) 2013 Mercedes-Benz S 600 (W 222) 2013 Mercedes-Benz S-Klasse (W 222) 2013 Mercedes-Benz S-Klasse (W 222) 2013 Mercedes-Benz S-Klasse (W 222) 2013

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Maybach 7
Mercedes ще възроди марката Maybach

Mercedes-Benz възнамерява да използва името на марката Maybach, която бе ликвидирана през...

Close