Новият Mercedes-Benz SLT: връх в товарната гама на Mercedes

Share


Публикувано на: 3/02/2014

mercedes-benz-actros-slt-and-arocs-slt-can-haul-anything-photo-gallery_42

ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ И В ТЕЖКОТОВАРНИЯ СЕГМЕНТ: ПОСРЕЩНЕТЕ ACTROS SLT И AROCS SLT

  • Общото тегло на композицията с новия тежкотоварен автомобил достига 250 т
  • Кабина: функционално работно място и комфортна почивка
  • За да избегнем непредвидените обстоятелства: регулируем лафет и два усилени куплунга за ремарке
  • Върхов двигател във върховен товарен автомобил: Mercedes-Benz OM 473
  • Единственият тежкотоварен влекач, който разполага със скоростна кутия с 16 предавки
  • Съединител с турбо-ретардер TRC (Turbo retarder clutch) – уникална по-рода си система за спиране и потегляне без триене
  • Интензивни тестове на контролния стенд, на изпитателния полигон и в практиката

Mercedes-Benz товарни автомобили допълва своя А-отбор: за старта на еконормата Евро 6 новият SLT застава на върха на пирамидата в изцяло обновената моделна гама на Actros, Arocs, Antos и Atego. Тежкотоварният автомобил е изцяло вътрешна разработка на Daimler Trucks, която използва синергията на множество специални технически достижения на компанията. От двигателя, през охладителната система и TRC до напълно автоматизираната 16-степенна трансмисия със специални програми за управление, високотехнологичният товарен автомобил с трилъчата звезда комбинира мечешка сила с фин усет, най-висока мощност с прецизност във всеки милиметър. Накратко: подобно на класическите шосейни автомобили Mercedes-Benz, новият тежкотоварен представител на марката налага нови стандарти в своя сегмент. Проектиран за общо тегло на композицията от 250 т, Mercedes-Benz SLT се предлага в многообразие от конфигурации, както с три, така и с четири оси при моделите Actros и Arocs.

Свръхтежки товари: най-трудната дисциплина в транспорта

Тежкотоварният транспорт покрива някои от най-очарователните задачи в логистиката, като например преместването от точка А до точка Б на гигантски турбини и трансформатори, корабни дизелови двигатели, машини, парни котли и ветрогенератори. Тежкоатлетите имат и своя собствена лига, транспортирайки по няколко стотин тона товар наведнъж – с един SLT e възможно да достигнете общо тегло на композицията от 250 т, а с комбинация от 3 влекача … до 750 т.

Така понякога се стига до автомобилни композиции от по 50, дори 100 метра дължина, които въпреки това са абсолютно прецизни в своята маневреност, благодарение на иновативните си технологии. А всичките тези усилия се налагат просто защото извънгабаритните товари трябва да преминават по стандартните, обществени пътища. Изискванията към новия тежкотоварен автомобил са изключително високи, тъй като дори в ненатоварено състояние комбинираното тегло на влекач и ремарке/полуремарке е около 60-65 т, което е 1.5 пъти повече от традиционните товарни композиции, срещани по пътищата в Европа.
Източник: www.balkanstar.com

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
mercedes-amg-gmbh
Рекордна година и за Mercedes-AMG

Изминалата година е била повече от успешна за спортното подразделение на Mercedes....

Close