Наследникът на Mercedes SLS ще получи 4.0-литров би-турбо V8-ак

Share


Публикувано на: 14/04/2014

Наследникът на Mercedes SLS ще получи 4.0-литров би-турбо V8-ак

Бъдещият модел на Mercedes-Benz, който трябва да замени SLS в гамата на компанията, ще получи 4.0-литров би-турбо V8 мотор, който ще работи само с механична скоростна кутия. Това съобщи шефът на Mercedes-AMG Тобиас Мьорс пред Car Times.

Моделът засега носи кодово название C190, но вероятно ще се казва AMG GT. Той ще трябва да се конкурира с топ-версиите от семейството на Porsche 911. Спортният автомобил ще разчита на традиционното за марката задно предаване, като на по-късен етап ще се появи и “напомпана” версия с името Black Series.

Още през миналото лято Mercedes-Benz разпространи “псевдошпионски” снимки на модела, който се позиционира като наследник на SLS. Въпреки това новата спортна машина ще бъде по-малка като размери, по-евтина и няма да има врати тип “чайка”.

Дебютът на автомобила е насрочен за кръга от световния шампионат във Формула 1 на 20 юли, когато на пистата “Хокенхайм” ще се проведе Голямата награда на Германия. Новият модел ще бъде една от звездите на Mercedes-Benz по време на автосалона в Париж през септември.
Източник: www.automedia.investor.bg

Наследникът на Mercedes SLS ще получи 4.0-литров би-турбо V8-ак

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Lexani Motorcars' Mercedes-Benz Sprinter L5-B
Lexani Motorcar представи – Mercedes Sprinter L5-B “Beleza”

Lexani Motorcars е известна със суперлуксозните си возила. Сега компанията представи последния...

Close