Най-яките Mercedes-Benz G-Class-и

Share


Публикувано на: 22/10/2014

Най-яките Mercedes-Benz G-Class-и
Mercedes-Benz G-class все още е най-скъпият сериен всъдеход, предлаган на пазара. Неговата версия G65 AMG се продава за 271 000 евро, но това съвсем не е таванът. След намесата на най-реномираните ателиета за тунинг тази цена може да скочи значително. Затова и събрахме на едно място 8-те най-впечатляващи Gelandewagen, които разполагат с доработка както на екстериора и интериора, така и на силовите агрегати.

Mercedes-Benz G63 AMG от GSC
Най-яките Mercedes-Benz G-Class-и
Цена: по споразумение с производителя

Допълнителен пакет: Германското ателие може да удовлетвори всяка фантазия на собственика. German Special Customs (GSC) предлага пренастройване на блока за управление на двигателя, като след премахване на ограничителя той вече може да развива максимална скорост от 320 км/ч.

Външните доработки включват по-големи предни и задна брони, ново лого на решетка на радиатора, разширени калници, светодиоди в бронята и под фаровете, карбонови детайли по каросерията, а също така и корпуси от въглеродни нишки на външните огледала.

Промените в изпускателната система завършват с двойка правоъгълни тръби пред всяко от задните колелета. Всъдеходът е получил и 23-цолови джанти, специална разработка на GSC, като и кожен салон с карбонови елементи.

Резултат: След намесата на инженерите на ателието мощността на двигателя V8 при G63 AMG превишава 615 к.с., което се доближава до версията G65 AMG, развиваща 620 к.с. Динамичните характеристики не се съобщават.

G63 AMG 6×6


Цена: 
от 367 370 евро
Най-яките Mercedes-Benz G-Class-и
Допълнителен пакет: Така, поне според хората в Mercedes-Benz, трябва да изглежда истинският всъдеход. Задвижването е 6х6 с 5 блокиращи диференциала и специални мостове. Има система за регулиране на налягането в гумите, както и почти „непробиваемо“ окачване.

Освен безгранични всъдеходни възможности тази машина предлага комфортно возене и луксозен салон с 4 регулируеми седалки с вентилация. Срещу доплащане собственикът получава и товарна платформа.

Резултат: Цената на този автомобил действително е висока, но срещу нея получавате машина, която няма да се уплаши от лоши пътни условия. Освен това всички G-Class малко или много си приличат, докато G63 AMG 6×6 е напълно ексклузивен и с него собственикът му ще се откроява над останалите.

Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 от Carlsson 

Най-яките Mercedes-Benz G-Class-и
Цена: По договаряне

Допълнителен пакет: Авторите на проекта твърдят, че 6-колесният всъдеход е получил „груба външност, ексклузивен интериор и форсиран двигател“. Последното означава, че след пренастройване на блока на управление от мотора са измъкнати още 106 к.с., които отлично влизат в употреба на тежащия близо 4 тона всъдеход.

Външността на автомобила е леко преработена, така че разликите от стандартния модел са трудно забележими. Все пак се виждат новите джанти и решетка на радиатора, на която е поставена емблемата на ателието. В салона са използвани скъпи материали, които доказват мотото на Carlsson – “The Best Way” (“Най-добрият начин).

Резултат: 
От всички доработки, предлагани от Carlsson, най-ценно е оптимизирането на двигателя, което прави 3.8-тонния високопроходим автомобил още по-впечатляващ.

Mercedes-Benz G65 AMG Streetline 65 Wide Body от ART 
Най-яките Mercedes-Benz G-Class-и
Цена: Зависи от допълнителните опции, които ще избере клиентът

Допълнителен пакет:
 Както се вижда от името, целта на тунинг експертите е да направят G-Class по-масивен. За тази цел е използвана внушителна като размери предна броня с интегриран спойлер, стойка с LED светлини, широки прагове със степенки, а също така и задна броня с интегрирани светлини срещу мъгла.

В пакета са включени още предни ксенонови фарове, чийто дизайн е дело на ART, както и изпускателна система с 6 тръби от неръждаема стомана. В салона на пръв поглед всичко е обичайното за машина от този клас – кожен салон и скъпи материали. Предните седалки обаче са допълнително оборудвани с монитори за возещите се отзад пасажери.

Резултат: Инженерите от ART са преработили двигателя, като са създали специална система за охлаждане. Нова е и изпускателната система, като топ вариантът G65 AMG развива 750 к.с. и 1000 Нм въртящ момент.

Mercedes-Benz G65 AMG “iBusiness” BRABUS 800 

Най-яките Mercedes-Benz G-Class-и
Цена на автомобила: 906 800 евро

Допълнителен пакет: В Вrabus използваха нестандартен подход към този проект. Повечето собственици на G-Class смятат, че външният вид на автомобила им не е достатъчно оригинален, но експертите от тунниг ателието напълно са игнорирали тези мнения. Те са се съсредоточили върху двигателя на най-мощния G-Class, който вече разполага с 800 к.с., както и върху интериора. Той е превърнат в подвижен офис, наблъскан с най-модерни технологии. Сред тях са компютър Mac Mini, който се използва заедно с ТВ-модул Apple и усилвател на мощността.

Специално разработеният централен „тунел“ се простира от предните седалки до края на задните. В него са поставени хладилник за напитки, мултимедийни компоненти, включващи станции със зарядни устройства за iPad мини и iPod, а също така и пространство за съхранение на клавиатурите и мишките за Mac Mini.

Резултат: В доработките на ателието са включени по-широки калници с 23-цолови джанти, регулируеми амортисьори Bilstein, кожен салон с алкантара и др. Това превръща машината в идеално място за пътуване и работа. Вярно е, че и цената на този автомобил е твърде солидна.

Mercedes-Benz G63 AMG Gronos от Mansory 

Най-яките Mercedes-Benz G-Class-и
Цена на автомобила: 1 100 000 евро.

Допълнителен пакет: Основното в него е увеличението на мощността от стандартните 544 к.с. до 814 к.с. Това е постигнато с направата на почти нов двигател. Инженерите от Mansory са подменили всички детайли. Поставена е и нова изпускателна системи с тръби, излизащи пред задните колела.

Автомобилът изглежда и по-ефектно благодарение на широките въздухозаборници, стилната решетка на радиатора, новите брони и 23-цоловите джанти, разработени от ателието Giugiaron. Светодиодите и разширените калници допълват картинката. В салона на Mansory Gronos има елементи от карбон и кожа, нов волан и други детайли.

Резултат: Нищо необичайно – просто това е Gelandewagen с най-мощния двигател в този обзор. При това за основа е взет V8 мотора от версията G63 AMG.

Mercedes-Benz G-Class Widebody от Prior Design 
Най-яките Mercedes-Benz G-Class-и
Цена само на тунинг пакета:
 21 370 евро

Допълнителен пакет: 
Както се вижда от името на фирмата, там се интересуват само от дизайна. Нищо по окачването и системите на автомобила не е променяно. Ателието предлага нови брони с допълнителни фарове, разширители на предните и задните калници, а също така и впечатляващ капак с множество прорези.

В цената влизат също 23-цолови джанти в комплект с гумите, светодиодни фарове, светлини против мъгла в предна броня, както и фирмена изпускателна система.

Резултат: Mercedes-Benz G и без това си е достатъчно мощен автомобил, така че може да мине без доработки на двигателя. В сравнение с някои от предишните предложения тази версия обаче изглежда някак си обикновена. Още повече, че се предлага в модификация G350 BlueTec с двигател с мощност 211 к.с.

Mercedes-Benz G63 AMG от Vorsteiner 
Най-яките Mercedes-Benz G-Class-и
Цена: По договаряне

Допълнителен пакет: Vorsteiner е едно от най-популярните ателиета в Германия, което се занимава с доработки на местните марки – Mercedes-Benz, BMW и Porsche, както и Range Rover. То обаче има специално подразделение, което се е специализирало върху екзотични марки като Bentley, Lamborghini, Ferrari, MacLaren и Rolls-Royce.

Въпреки широката гама, доработките на ателието са изключително акуратни и стилни. Но в случая са и доста минимални – единственото допълнение са 22-цоловите джанти с гуми Pirelli Scorpion. Което обяснява фактът, че на интернет-сайта на компания има съобщение, според което тунингът на машината отнема съвсем малко време.

Резултат: Това е идеалният вариант за тези, които искат да „скрият“, че са тунинговали своя Gelandewagen. В крайна сметка този автомобил не се нуждае от ярко-червен цвят на каросерията или пък двигател с 800 к.с. Всичко, което му трябва за да бъде впечатляващ, той го получава още в завода. И дори само два чифта големи и красиви джанти го правят още по-красив.

Източник: www.automedia.investor.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Voltage-MB-S65-AMG5
Mercedes-Benz S65 AMG от Voltage Design

В света на тунинга колкото повече плащаш, толкова по-уникален автомобил получаваш. Е,...

Close