“Най-мощен сериен хеч на света” ще е пак Mercedes!

Share


Публикувано на: 30/01/2015

"Най-мощен сериен хеч на света" ще е пак Mercedes!

Mercedes-Benz се готви да си върне званието “най-мощен сериен хечбек на света”. Това ще стане след премиерата на фейслифта на модификацията A45 AMG, която ще се състои по-късно тази година. За намеренията на производителя съобщи шефът на подразделението AMG Тобиас Моерс пред “Autocar”.

Настоящият Mercedes-Benz A45 AMG е оборудван с двигател, развиващ 360 к.с. Той беше най-мощната серийна кола в сегмента до декември 2014 г., когато бе представено новото поколение на Audi RS3 Sportback. Хот-хечът на компанията от Инголщат се задвижва от 2.5-литров 5-цилиндров турбо-мотор с мощност 367 к.с. Тази машина ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.3 секунди, което е с 0.3 секунди по-бързо от A45 AMG.

Очаква се след обновяването си моделът на Mercedes-Benz да получи същия турбо-мотор с обем 2.0 литра, но с повишена до 380 к.с. мощност. Въпреки това A45 AMG ще има по-бавно ускорение от 0 до 100 км/ч от модела на Audi – 4.5 секунди. А максималната му скорост отново ще бъде ограничена по електронен път на 250 км/ч.
Промени ще има и във външния вид на автомобила, който ще се отличава максимално от стандартната А-Class. Знае се, че със сигурност фейслифта на хот-хеча ще получи нова решетка на радиатора, както и видоизменени предна и задна брони.

"Най-мощен сериен хеч на света" ще е пак Mercedes!

Моерс допълни, че в компанията му внимателно следят и друг сериозен конкурент – Volkswagen, където планират да превърнат показания като концепт Golf-R в сериен автомобил. Този хот-хеч развива 400 к.с., които автоматично ще го направят най-мощният представител в сегмента.
Според шефа на AMG в компанията му са готови и на това предизвикателство, като разглеждат възможността за пускането на още по-екстремна модификация на A45 AMG, която да разполага с повече конски сили от Golf-R. Тя обаче може бъде готова едва със следващото поколение на A-Class.
Източник: www.automedia.investor.bg

© 2015 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014
Очаква се SUV-модел на Mercedes-Maybach!

Компанията Mercedes-Benz няма намерение да пропусне увеличаващия си интерес към луксозните кросовори...

Close