Най-бързото такси в Германия вози с 300 км/ч

Share


Публикувано на: 24/11/2014

Най-бързото такси в Германия вози с 300 км/ч

Най-бързото германско такси е усъвършенстван Mercedes C-Class, който редовно превозва пътници с над 300 километра в час по магистралите на страната. На местата, където няма ограничения на скоростта, информира ДПА.

Зад кормилото е 49-годишният Даниел Волф, който е започнал да кара такси като студент и сега притежава компания за таксиметров превоз в Реклингхаузен в западната част на Германия.
Волф прекарва сега повече време в офиса, но в случай на нужда сяда зад волана на Mercedes-benz MC 660 Loaded, съобща електронното издание на “Шпигел”.

Светлобежовият автомобил, със светещата си табела “такси” на покрива и монтирания таксиментров апарат, изглежда като всички останали таксита по германските пътища, но това е така само докато запали двигателя.

Волф кара главно през нощта по аутобаните, където стрелката на скоростомера често преминава 320 км/ч през уикендите. Колата всъщност може да достигне малко по-висока скорост, което я прави едно от най-бързите таксита в света.

“Жадният” Mercedes гори между 20 и 25 литра на сто километра, което надвишава с над два пъти разхода на гориво на обикновените таксита.
Източник: www.mercedes-club-bg.com

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz erweitert seine LED-Scheinwerfer um ein HIGH RANGE
Mercedes-Benz отрече използването на лазерни фарове

Лазерните фарове, за чийто дебют в автомобилната индустрия се състезаваха Audi и BMW,...

Close