Малко по-малко от 60 000 лв за новият Mercedes C-Class в България

Share


Публикувано на: 31/03/2014

Малко по-малко от 60 000 лв за новият Mercedes C-Class в България

От 59 848 лв. с ДДС започват цените на новата C-Class за нашия пазар. Моделът е с цели 100 кг по-лек от стария, а двигателите са още по-икономични. По лукс вече се доближава до смалена версия на S-Class. Много нови асистиращи системи предлагат безопасност на най-високо ниво, а новата ходова част, по желание с въздушно окачване, се грижи за безупречен комфорт по време на движение и грациозни маневрени динамични характеристики.
Моделът разполага с 80 мм повече междуосие (2840 мм) в сравнение с предшественика си, дължината му е 95 мм (4686 мм), а ширината на автомобила е с 40 мм повече (1810 мм). Пораснал е и обемът на багажника (480 л).

Имате две различни лица за избор: спортно с централна звезда или – запазено само за линия EXCLUSIVE – класическа радиаторна решетка на лимузината със звездата на Mercedes на предния капак. Серийно новата C-Class е оборудвана с H7 халогенни фарове. Наред със серийните фарове има два енергоспестяващи LED варианта: статична, както и динамична версия с „LED Intelligent Light System“. Благодарение на характерния нощен дизайн никога няма да сбъркате новата C-Class в тъмнината. Задните светлини и стоп-светлините в задните фарове са изпълнени с LED техника при всички версии.
Нова еволюционна крачка е разработеният от Mercedes-Benz иновативен тъчпад с поставяне на ръката над контролера на конзолата на тунела. Всички функции на Head-Unit можете да обслужвате с движение на пръста много просто и интуитивно, както при смартфон.

Новост е малък дизелов двигател с работен обем 1.6 литра (115 или 136 кс), който предоставя номинален въртящ момент от 280 до 320 Нм. Всички дизелови двигатели на новата C-Class са оборудвани с вече познатата SCR технология (Selective Catalytic Reduction) за движение със специално внимание за опазване на околната среда и се грижат моделите на C-Class с дизелово задвижване да са класифицирани най-малко в клас на ефективност A, повечето дори в клас на ефективност A+. Изключение правят само версиите със задвижване на четирите колела 4MATIC с клас ефективност B.

На разположение ще бъдат четирицилиндрови бензинови двигатели със 115 до
180 kW (156 до 245 кс). В това число специалният модел C180 BlueEFFICIENCY Edition, който е класифициран в клас ефективност A. Ще следва и шестцилиндров бензинов двигател с 245 kW (333 кс).
За автоматичния комфорт на превключване се грижи автоматичната предавателна кутия 7G-TRONIC PLUS, която беше усъвършенствана от Mercedes-Benz по отношение на екологията и удоволствието.
И в C-Class постоянното задвижване на всички колела е 4MATIC, което ще бъде на разположение от септември 2014.
Източник: www.autobild.bg

Малко по-малко от 60 000 лв за новият Mercedes C-Class в България Малко по-малко от 60 000 лв за новият Mercedes C-Class в България Малко по-малко от 60 000 лв за новият Mercedes C-Class в БългарияMercedes-Benz C 250 BlueTEC, Avantgarde, Diamantweiss metallic, Mercedes-Benz C 250 BlueTEC, Avantgarde, Diamantweiss metallic, Mercedes-Benz C 250 BlueTEC, Avantgarde, Diamantweiss metallic, Mercedes-Benz C 250 BlueTEC, Avantgarde, Diamantweiss metallic, Mercedes-Benz C 250 BlueTEC, Avantgarde, Diamantweiss metallic, Mercedes-Benz C 250 BlueTEC, Avantgarde, Diamantweiss metallic,

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
2014 E-Class Group
Следващият Mercedes Е-Class ще е по-лек и с по-дълга база

Актуалното поколение на Е-Class е на пазара от 2010 г., като за...

Close