Конкурентът на BMW X6 от Mercedes без маскировка!

Share


Публикувано на: 8/12/2014

Конкурентът на BMW X6 от Mercedes без маскировка!

Снимки на новия кросовър Mercedes-Benz GLE Coupe, който ще трябва да се конкурира с BMW X6, бяха публикувани в редица европейски издания. На тях тестовият прототип на модела е почти без никакъв камуфлаж.
Според “Autoevolution” изпитанията на автомобила са на финалната права и той ще бъде представен пред публика по време на първия голям автомобилен салон през 2015 г. – този в Детройт през януари. А продажбите ще стартират през лятото на следващата година.

За Mercedes-Benz GLE Coupe се знае, че е изграден на платформата на M-Class (вече GLE). Като опция за модела ще се предлага и пневматично окачване. Дължината на кросовъра е 4935 мм, широчината – 2044 мм, а височината – 1739 мм.

По неофициални данни под капака на новия модел засега е поставен 4.0-литров бензинов V8 с мощност 333 к.с. Той работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Версията AMG ще получи 5.5-литров би-турбо V8, предлагащ мощност от 525 к.с. и 700 Нм въртящ момент. Ще има и по-слаб вариант, също дело на AMG, като той ще разчита на 4.0-литровия мотор, но с мощност 380 к.с.
Създаването на новия кросовър бе анонсирано на автосалона в Пекин по-рано тази година чрез концептуалния Coupe SUV.
Източник: www.automedia.investor.bg

Конкурентът на BMW X6 от Mercedes без маскировка! Конкурентът на BMW X6 от Mercedes без маскировка! Конкурентът на BMW X6 от Mercedes без маскировка!mercedes-benz-gle-63-amg-coupe-spied-in-production-ready-clothes-photo-gallery_4 Конкурентът на BMW X6 от Mercedes без маскировка! Конкурентът на BMW X6 от Mercedes без маскировка!mercedes-benz-gle-63-amg-coupe-spied-in-production-ready-clothes-photo-gallery_10 mercedes-benz-gle-63-amg-coupe-spied-in-production-ready-clothes-photo-gallery_9 mercedes-benz-gle-63-amg-coupe-spied-in-production-ready-clothes-photo-gallery_25mercedes-benz-gle-63-amg-coupe-spied-in-production-ready-clothes-photo-gallery_22 mercedes-benz-gle-63-amg-coupe-spied-in-production-ready-clothes-photo-gallery_20 mercedes-benz-gle-63-amg-coupe-spied-in-production-ready-clothes-photo-gallery_18

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz S-Klasse. S 500 PLUG-IN HYBRID (V222), 2014
Най-богатите хора в Китай карат Mercedes-Benz!

Най-богатите хора в Китай предпочитат автомобилите на Mercedes-Benz, показва проучване на базирания...

Close