Зората на електрическите Mercedes-и

Share


Публикувано на: 17/12/2013

Зората на електрическите Mercedes-и

Предшественикът на C-Class – Mercedes 190Е, е един от пионерите в областта на електрическото задвижване. Въпреки че моделът е известен с бензиновите и дизелови двигатели, които използва, той е разработван и в напълно електрически вариант. През 1991 година на изложението в Женева Mercedes представя 190E Elektro. Това е прототип, оборудван с високотехнологичните за онова време натрий-никел-хлоридни батерии, които захранват два електрически двигателя с обща мощност 44 кс. Автономният пробег на 190E Elektro е само 110 км., масата му достига 1400 килограма, а багажник почти липсва, но въпреки това моделът е спряган като новатор в областта. Германските инженери се амбицират от успеха на този прототип и две години по-късно – през 1993 във Франкфурт, представят подобрен модел.

Той разчита на асинхронен електрически мотор с мощност 48 кс, а голямата новост са високо-енергийните батерии ZEBRA. Те доставят аналогичен автономен пробег – 110 км, но са далеч по-компактни и са позиционирани така, че да не отнемат от пространството в колата. В резултат от нововъведенията електрическият прототип има аналогичен багажник със стандартните версии на Mercedes C-Class, разчитащи на двигател с вътрешно горене. От Mercedes споделят, че тези модели поставят началото на ера от иновации, които се използват във всички следващи автомобили на марката. А това най-вероятно означава, че новото поколение C-Class ще бъде налично и като електромобил. Предварителните информации предвиждат такъв модел, като се очаква той да се появи около година след премиерата на модела.
Източник: automedia.investor.bg

Зората на електрическите Mercedes-и Зората на електрическите Mercedes-и Зората на електрическите Mercedes-иA93F1051 Typ 190 E Elektroantrieb in der Erprobung Typ 190 E Elektroantrieb in der Erprobung

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
824166719433200926
Mercedes променя седана и Shooting Brake на CLS-Class

Компанията Mercedes-Benz подготвя радикално обновяване на линията си CLS-Class. Изданието WorldCarFans успя...

Close