Златен Mercedes S-Class CS50 “Versailles” от Carlsson

Share


Публикувано на: 18/03/2014

Златен Mercedes S-Class CS50 "Versailles" от Carlsson

За любителите на екстравагантността, лукса и блясъка германският автомобилен концерн Carlsson представи на Автомобилното изложение в Женева първата позлатена кола в света.

1000 златни листа били необходими за покриването на каросерията на автомобила, представен в Женева, Mercedes S500, който е включен в специална колекция от 25 уникални модела, създадени според желанията на клиента. “Насочваме се към азиатски клиенти и към Близкия Изток”, заяви представителка на германската марка, чиито заводи се намират в град Мерзиг, Германия, близо до границата с Люксембург, предаде БГНЕС.

10 от 25-те коли вече били запазени за богати китайски предприемачи. Около 50% от каросерията е покрита със златни листа, както и воланът и част от таблото. Моделът се нарича Carlsson CS50 Versailles в чест на Версайския замък близо до Париж, построен от крал Луи XIV, известен като Краля-слънце.

Carlsson съобщава, че колата е произведена от нейните специалисти “със същата грижа към детайла” като Версайския замък, символ на абсолютния лукс. Необходими били над 200 часа работа за покриването на колата със златни листа. Целият процес продължил 14 дни, след което златото било покрито със специален лак.

Използваното злато вътре в автомобила е на стойност 12 000 евро. Представеният в Женева модел се продава на цена от 359 000 евро.
Източник: www.novinar.bg

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
articlephotoId-31708-660-412
Mercedes CLA45 AMG Racing Series

По-бруталната от двете коли, тази с червените лепенки, се нарича CLA45 AMG...

Close