Заместникът на Mercedes-Benz SLS AMG е с кодово име “C190”

Share


Публикувано на: 26/06/2013

Заместникът на Mercedes-Benz SLS AMG е с кодово име "C190"

Слухове за нов спортен автомобил, построен по модела на Mercedes-Benz SLS AMG датират чак от 2011г., с многобройни изявления за колата, която е предполагана, че ще се нарича SLC AMG.

Много ранен тестов автомобил на базата на SLS AMG е бил забелязан още през миналата година, въпреки че плановете за тази кола бяха отложени въз основа, че е много скъп в сравнение с предназначените му съперници, а именно Porsche 911, Audi R8 и дори Nissan GT-R.

Mercedes-Benz се върнал към чертожната дъска и измислил нов спортен автомобил на, който вече имаме първите шпионски снимки и не трябва да има нищо общо с SLS AMG. Новият автомобил, който носи вътрешен код C190, e насочен към младите купувачи. Което виждаме има много по-модерен вид от този на SLS.

Той ще има традиционните врати и V8 AMG двигател монтиран отпред. Не е ясно дали задвижването ще е на всички колела или ще е само задно, новооткритата любов на AMG да слага AMG 4MATIC ни дава надежда за задвижване на 4-те колела, поне като опция. Друг знак, че задвижване на всички колела може да бъде  предложено най-малко като екстра е, че е забелязван да се тества заедно с Nissan GT-R.

Ние знаем, че ще бъде значително по-малки от SLS, което шпионски снимки потвърждават, което означава, че ще е по-лек. Нова алуминиева рама е разработен, която трябва да помогне да тегло да е  под 1496 кг. SLS AMG, който разполага също с алуминиева конструкция, тежи повече от 1632 кг.

Най-вероятният вариант за двигател е версия на последния 5.5-литров AMG  битурбо V8-ак. Въпреки че по-малък битурбо 4.0-литров V8 е в процес на разработка. Мощността трябва да е около 500 конски сили. AMG  седемстепенна SPEEDSHIFT кутия с два съединителя ще е съчетана с AMG двигателят. Тя ще бъде монтирана в задната част с цел изравняване на тежестта.

Разкриване на нова кола, както и да се казва, се очаква през втората половина на 2014г., а продажбите ще започнат скоро след това. Кабриолет се очаква около една година след старта на купе версията, а е почти сигурно, че ще има и Series Series модел в крайна сметка.

Интерсно е, че докато новият спортен автомобил заменя SLS AMG в Mercedes-Benz линията, двете коли могат да се продават рамо до рамо в началото. Лек фейслифт за по-голият SLS AMG е в процес на разработка, което означава, че все още не е готова за своята последна песен!

Заместникът на Mercedes-Benz SLS AMG е с кодово име "C190" Заместникът на Mercedes-Benz SLS AMG е с кодово име "C190" Заместникът на Mercedes-Benz SLS AMG е с кодово име "C190" Mercedes-SLC-Spy-Photo-11 Mercedes-SLC-Spy-Photo-7 Mercedes-SLC-Spy-Photo-12 Mercedes-SLC-Spy-Photo-13 Mercedes-SLC-Spy-Photo-1 Mercedes-SLC-Spy-Photo-2 Mercedes-SLC-Spy-Photo-3 Mercedes-SLC-Spy-Photo-9 Mercedes-SLC-Spy-Photo-8

© 2013 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-AMG-USHER-Celebrity-858740_558244414199643_1910929416_o
Usher кара Mercedes-Benz A45 AMG

Американския певец Usher наскоро подписа договор като посланик на Mercedes-Benz, дори му...

Close