Ето го и новият Mercedes-Benz Maybach

Share


Публикувано на: 16/06/2014

Ето го и новият Mercedes-Benz Maybach

Възраждането на вече позабравената марка Maybach ще се случи през есента на тази година. Този път бранда Maybach няма да се появи на пазара като самостоятелна търговска марка. По все още неофициална информация немците от Щутгарт ще пуснат удължена версия на S-Class, която ще носи моделното наименование Maybach. Още една от изненадите е, че най-луксозния Mercedes ще бъде представен не в Лос Анжелис както се очакваше, а в китайския мегаполис Гуанджоу.

Предвид икономическата обстановка не е чудно това решение на немците. Още повече, че търсенето на подобни супер лимузини е най-изявено именно в Поднебесната държава. Съвсем наскоро папараци засякоха тестов Mercedes Maybach (на снимките), който е покрит с минимален камуфлаж. Ето и версиите, в които най-вероятно ще се появи новия флагман на компанията.

По първоначални данни те ще са три – S600 Maybach, оборудван с 6-литров V-образен 12-цилиндров мотор с мощност 530 конски сили, хибриден вариант S Maybach, който най-вероятно ще бъде оборудван със силовия агрегат от S500 Plug-in Hybrid и Maybach в върхово изпълнение, тип S65 AMG. Последният ще разполага с познатия би-турбо V12 6.0-литров агрегат, който притежава 630 коня и чудовищен въртящ момент от 1000 Нм. Любопитно е дали към тази версия ще бъде наличен оптичен AMG обвес?

Топ лимузината Mercedes Maybach ще е четириместна и ще е с дължина 5.6 метра. По непотвърдена информация междуосието на лимузината ще е 3 665 мм. В такъв образ новия флагман на Mercedes ще се опита да се противопостави на т.нар. бизнес-джетове като Rolls-Royce Ghost и Bentley Flying Spur. За да оправдаят гръмкото име, освен с най-високото ниво на оборудване, познато ни от стандартната S-Class, немците ще изненадат и с още няколко коза, които все още пазят в тайна.
Източник: www.avtocatalog.org

2014-extra-long-Mercedes-S-Class-7 2014-extra-long-Mercedes-S-Class-8 2014-extra-long-Mercedes-S-Class-9 2014-extra-long-Mercedes-S-Class-6 2014-extra-long-Mercedes-S-Class-2 2014-extra-long-Mercedes-S-Class-10

© 2014 TXD LTD
Още в Новини
Mercedes-Benz W25 Silver Arrows Photos (1)
Началото на “Сребърните Стрели” – Mercedes W25

Сребристата, оголена до алуминий каросерия на W25 преди 80 години спечелва прозвището...

Close